El restaurant

La idea original de l'establiment va ser de l'emprenedor i empresari turístic gironí Josep Maria Cunyat Montfort (va morir a Barcelona el 18 de febrer de 1996 a l'edat de 54 anys) que es va atrevir i va popularitzar l'anomenat "Celler El Museu del Vi" a el centre del Barri Antic de la ciutat de Girona en una ciutat trista i grisa que intentava fer un pas endavant dins de la monotonia costumista de l'època. Anteriorment existia en els baixos del carrer Cort-Reial nº 4 una famosa fonda anomenada "Fonda Can Garganta" regentada per l'artista i intrèpida Sra. Josefa "Pepita" Garganta i la seva família. En un petit local contigu hi havia també una barberia. En Josep Maria va reformar els dos locals i un dia de febrer de l'any 1974 va inaugurar el nou local.

Els propietaris actuals adquireixen el local l'any 1977 i el dia 8 de juny del mateix any, després d'unes petites reformes, comencen la seva activitat. A partir d'aquest moment el bar va canviar el seu enfocament i ha anat evolucionant fins a l'actualitat. No sempre ha realitzat la mateixa tasca. S'han anat focalitzant alguna de les seves activitats per adaptar-se a les demandes de la gent. El local també ha patit alguna reforma (1985) per millorar-lo i ampliar-lo en aquests anys.

Al principi la clientela principal eren els militars, sobretot reclutes que venien de totes les parts de la península i fins i tot de les Illes ja que hi havia el Govern Militar a prop (ara hi ha la Facultat de Lletres i la Biblioteca de la Universitat de Girona). També hi eren les casernes de la Carretera de Barcelona i del carrer Emili Grahit. S'unia a aquesta clientela una joventut activa i estudiants de la nova Universitat que intentaven obrir-se camí en una època plena de canvis ja que la transició al nou sistema polític en forma de democràcia omplia de llibertat a la població però també de molta incertesa. El producte estrella eren els cigalons, els cafès i el famós vi de missa.

Més tard, amb la desaparició de les casernes militars es va haver de canviar l'activitat principal del local per atreure nova clientela. Llavors es va importar el model de la costa a Girona creant un local nocturn on la gent venia a passar una estona amb els amics mentre bevia. Era el pas previ a anar a la discoteca. Va tenir gran acceptació perquè en aquella època no havien molts negocis dedicats a aquesta activitat a la ciutat i la gent optava per fer un recorregut entre El Museu, La Fusta, el Gats, L'Angelot i La Trunfa (altres locals de copes de la zona ). Es va convertir en un local de referència fins al punt que no hi ha ningú a Girona i província que no hagi begut unes copes a El Museu en aquesta època. El local sempre s'ha dedicat a la restauració cuinant menjar típic de la zona però no era molt coneguda aquesta faceta a causa del gran boom que representava les altres facetes del local. En l'actualitat hi ha molts locals nocturns a Girona i la gent s'ha anat repartint fent baixar molt l'activitat a la nit. Ara molta de la gent que havia vingut a beure a El Museu vénen amb els seus fills a dinar o sopar recordant anys passats amb experiències inoblidables. És gratificant per la nostra part sentir com la gent té tants bons records de nosaltres.

El local disposa d'una terrassa bastant àmplia i l'estiu és la millor època per poder-la gaudir-la en plenitud, fins i tot en la nit. També, a causa de la capacitat del local i de la seva situació dins la ciutat, és un lloc ideal per a dinars de grup o d'empreses. Esperem que ens vingueu a visitar algun dia i compartir una estona amb nosaltres.

 • ''LOS SITIOS'' de GIRONA. 26-4-1974

  ''LOS SITIOS'' de GIRONA. 26-4-1974

 • ''LOS SITIOS'' de GIRONA. 26-4-1974

  ''LOS SITIOS'' de GIRONA. 26-4-1974

 • Cort-Reial (1910)

  Cort-Reial (1910)

 • Cort-Reial (1920)

  Cort-Reial (1920)

 • Cort-Reial (1940)

  Cort-Reial (1940)

 • Cort-Reial. Corpus Cristi (1968)

  Cort-Reial. Corpus Cristi (1968)

 • Cort-Reial. (1960)

  Cort-Reial. (1960)

 • Cort-Reial. (1963)

  Cort-Reial. (1963)

 • Cort-Reial. (1990)

  Cort-Reial. (1990)